Miksi WordPress?

 In Wordpress

Olemme toteuttaneet valtaosan verkkosivustoteutuksistamme WordPressillä. (Kappalemäärällisesti reilut 100 sivua, tarkkaa määrää en onnistunut varmistamaan, toim. huom.) Olemme kehittäneet WordPress-osaamistamme jo vuodesta 2012, jolloin julkaisujärjestelmä oli vielä paremmin tunnettu blogialustana. Nyt on toisin: Wctec kertoo, että WordPress on valikoitunut käytettäväksi 58,8% prosentissa tapauksista julkaisujärjestelmää valittaessa maailmanlaajuisesti. WordPress on varsin joustava julkaisujärjestelmä, jonka päälle on rakennettu niin isä-poika-hiace-tason yritysten kuin korporaatioidenkin (esimerkiksi New York Timesin) verkkosivuja.

Usein kysytyin kysymyksemme verkkosivuihin liittyen on ehdottomasti ”Miksi WordPress?” Usein näyttämällä WordPressin käyttöliittymää ja esittelemällä sivuston kehitys-ja editointimahdollisuuksia kysymykset vaihtuvat nopeasti innostukseen. Kun perustarve on sisältörikkaan, visuaalisesti näyttävän verkkosivun tai kevyen verkkokaupan ylläpitoon, WordPress on hyvä vaihtoehto.

1.WordPress on helppo sisäistää ja käyttää

WordPressin käyttöliittymä on miellyttävä niin käyttäjälle kuin kouluttajallekin, sillä sen loogisuus avautuu uudelle käyttäjällekin jo tunnissa-parissa. Sisällöntuotanto on WordPressin kovaa ydintä, ei vähiten siksi, että se oli aiemmin yksinomaan blogialusta. WordPressin päivittäminen ei oikein toteutettuna vaadi koodaustaitoja, joten asiakas ei ole riippuvainen jatkuvasti IT-tuesta päivittäessään sivuja. WordPress on kuin tehty sisällöntuotantoon.

2. WordPress on hakukoneystävällinen

Koska halvat kikat alkavat olla lopussa, on sisällöntuotto ainoa keino tulla luonnollisesti löydettäväksi Googlesta. Google on siinämäärin lammas, että se pitää siitä mistä ihmisetkin – ja koska WordPressin logiikka avautuu ihmiselle, suosii Google sitä hakutuloksissaan.

3. WordPress hyödyntää avointä lähdekoodia

Yhä nykyäänkin valitettavan moni mainostoimisto tarjoaa asiakkailleen omia julkaisujärjestelmiään tavallisen verkkosivun pohjaksi. Niiden hyödyt jäävät palveluntarjoajalle, joka yleensä laskuttaa juoksevaa kulua pelkästä julkaisujärjestelmän käytöstä. Suljetun järjestelmän toimittajaloukku on verrattavissa pitkään kytkykauppaan, jota ei saa purettua sisältöjä menettämättä. WordPress hyödyntää avointa lähdekoodia ja sitä kehitetään ympäri maailmaa jatkuvasti – ja se on käyttäjälleen ilmainen, poislukien lukuisat maksulliset lisäosat. WordPress-sivujen kehittäminen onnistuu kaikilta verkkosivuja toteuttavilta yrityksiltä, joten toimittajaloukkua ei ole syytä pelätä.

4. Tietoturva

WordPress on maailman suosituin CMS – joka väistämättä johtaa siihen, että julkaisujärjestelmä ja sen mahdolliset heikkoudet kiinnostavat pahantekijöitä. Oikeat toimenpiteet WordPressin käytössä, palvelinturvallisuus sekä sivuston ylläpito ajankohtaisine turvallisuuspäivityksineen edesauttavat sitä, että verkkosivusi pysyy oikeissa käsissä. Me tarjoamme asiakkaillemme WordPress-turvaa, jolloin huolehdimme verkkosivujen jatkuvasti päivittämisestä ja tietoturva-asioista.

Kaipaatko lisäperusteluja WordPressin puolesta?

Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!

Mikko Blomberg / Viestintätoimisto Sanavarma
044-5231358
mikko.blomberg@sanavarma.fi