Mikä verkkosivuissa maksaa?

 In hinnoittelu, verkkosivu, Wordpress

Kunnollisia verkkosivuja ei saa ilmaiseksi, mutta rahalle saa verkossa vastinetta. Moni verkkosivua hankkiva tietää, että verkkosivu hinta koostuu julkaisujärjestelmästä ja sen pystyttämiseen käytetystä teknisestä työstä, visuaalisesta suunnittelusta ja sisällöntuotosta. Näiden lisäksi verkkosivujen tuottamisessa täytyy huomioida väistämättä myös muita asioita, jotka vaikuttavat luonnollisesti myös verkkosivun hintaan. Hyvä ja melko tarkka arvio verkkosivujen hinnoittelusta löytyy täältä!

Palvelimen ylläpito tai ”hostaus”

Palvelin on fyysinen tila, jossa verkkosivu sijaitsee. Tyypillisin ja paras ratkaisu PK-yritykselle on vuokrata palvelintilaa kuukausi- tai vuosisopimuksella. Palvelimissa on eroja, mutta hyvä valtaosa suomalaisista hosting-palveluntarjoajien ratkaisuista riittävät täyttämään nykyaikaisen verkkosivun ja sähköpostien tarpeet. Palvelimen nopeus on tekijä hakukonelöydettävyydessä, joten etanapalvelimista kannattaa pysyä kaukana. Palvelimesi nopeuden voit testata ilmaiseksi esimerkiksi Googlen Page insights-palvelussa.

Sanavarman vinkki:  ylläpitäjä kannattaa valita myös tavoitettavuuden mukaan, sillä ongelmatilanteissa ylläpitoon täytyy saada nopeasti yhteys.

Domain

Domainin hinta saattaa sisältyä ylläpidon hinta, mutta näin ei välttämättä ole. .fi-domain maksaa nykyään 9€ / vuosi, ja sen saa hankittua verkkotunnusvälitäjän avulla. Vapaita .fi tunnuksia voit etsiä Viestintäviraston sivuilta tästä. Yksityishenkilö tai yritys ei enää voi suoraan hankkia omaa domainia, vaan myös tähän tarvitaan verkkotunnusvälittäjän apua.

Sanavarman vinkki: Sanavarma on verkkotunnusvälittäjä.

Lisäosat ja laajennukset

Julkaisujärjestelmissä kuten WordPressissä on paljon ilmaisia, hyödyllisiä lisäosia. Kaikki ei kuitenkaan ole saatavilla ilmaiseksi: esimerkiksi hyvät Google-näkyvyyteen ja sosiaalisen median integraatiohin tarkoitetut työkalut ovat maksullisia. Hinnat ovat kuitenkin usein varsin inhimillisiä ja suosittelemme ehdottomasti hankkimaan toimivista ja huolella tehdyistä lisäosista maksullisen version jo tekijöiden vaivannäön vuoksi,

Sanavarman vinkki: Niin maksulliset kuin maksuttomatkin lisäosat täytyy pitää ajan tasalla tietoturva- ja toimivuussyistä. Pidä huoli myös teeman ajantasaisuudesta tai ulkoista palvelu esimerkiksi meille.

Turvallisuus ja sertifikaatit

Riippuen verkkosivuston sisällöstä ja siitä mihin sitä käytetään saattaa lisäturvallisuus olla paikallaan. Näin on etenkin verkkokauppojen ja muiden rahaliikennettä käsittelevien sivustojen kanssa. SSL-sertifikaatti varmistaa, että sivusto on käyttäjälle turvallinen, vaikka tämä syöttäisi sinne luottokortti- tai henkilötietonsa. SSL-sertifikaatti on ilo silmälle jo sinällään, sillä se kertoo sivuston olevan käyttäjälleen turvallinen. Riippuen liikuteltavan datan määrästä sertifikaatit maksavat noin 40€-200€ vuositasolla.

Sanavarman vinkki: Google on jo pitkään suosinut hakutuloksissa SSL-sertifikoituja sivuja ja varoittaa sivuista, joilla sertifikaattia ei ole.

Tarvitsetko domainin?

Ota yhteyttä ja me varaamme sinulle domainin ja tarjoamme tarvittaessa myös palvelintilan. Tiesithän, että mikäli domain ei osoita mihinkään palvelintilaan, se raukeaa 30 päivän kuluessa. Domainin varaamisen yhteydessä kannattaa siis varata myös pieni palvelintila tulevaa varten.

Pistä viesti, niin varaamme sinulle domainin vielä saman päivän aikana!

Onko verkkosivuprojekti edessä?

Me voimme auttaa sinua. Ota yhteyttä!

Mikko Blomberg / Viestintätoimisto Sanavarma
044-5231358
mikko.blomberg@sanavarma.fi