Kukaan ei tee parin tonnin WordPress-sivuja – No Sanavarma tekee!

 In hinnoittelu, verkkosivu, Wordpress

Parin tonnin WordPress-sivut on punainen vaate useammalle isommalle toimistolle. Mikäli verkkosivubudjettisi liikkuu hintaluokassa 1500€-5000€, saat Sanavarmalta lyömätöntä hinta-laatua. Lue tästä lisää toimintatavoistamme ja siitä, miksi meidät kannattaa valita toteuttamaan pienemmät WordPress-projektit.

Missä hintaluokassa Sanavarman WordPress-sivut liikkuvat?

Meidän tyypillinen verkkosivuprojekti liikkuu hintaluokassa 1500€-6000€. Parasta aikaa tekeillä on pari kappaletta parin tonnin sivuja, yksi pieni one-page hitusen halvemmalla sekä noin 4000€:n kahden sivuston kokonaisuus sekä yksi noin viiden tonnin sivuston uudistus. Luonnollinen ja paras projektikoko meille on siinä 2500€-4500€ välimaastossa, joka on jonkun verran markkinahintaa edullisempi ja sillä saa meiltä todellista vastinetta rahoille: näissä projekteissa huomioidaan teknisellä puolella hakukonenäkyvyyttä, sosiaalisen median integraatiot, blogit, tilaus- ja yhteydenottolomakkeet sekä sisällön puolella SEO-sisällöntuotantoa ja näitä tukevaa visuaalisuutta. 5000-6000€ toteutuksissa on usein mukana verkkokauppaominaisuuksia, joita tuomme WordPressiin WooCommercen kautta tai laajempia sisältöjä jo lähtövaiheessa.

Meillä on tehtynä viitteelliset sivustopaketit, joista saa osviittaa meidän hinnoittelusta ja siitä mitä paketit sisältävät. Vaikka paketteja harvoin toteutetaan juuri sellaisenaan asiakkaiden erityistoiveiden vuoksi, niin niistä saa kyllä hyvän pohjan keskustelulle.

Mihin hinnoittelunne perustuu?

Suoraan projektiin käytettyyn aikaan. Meidän tuntihintamme verkkotöille on 70€, jolloin esimerkiksi 2500€ saittiin käytetään hitusen alta viikon työpanos. Projektit kestävät tietysti pidempään kuin viikon, mielestäni hyvä WP-projektiin käytetty aika on parisen kuukautta.

Emmekä laskuta siitä, jos arvioimme itse työmäärämme pitkäksi. Parin tonnin sivuja on joskus väännetty viikkoja, mutta onneksi virheistä oppii. Selkeästä hinnoittelusta olemme saaneet kiitoksia asiakkailtakin, koska onhan se kiva, ettei tule laskutusvaiheessa ikäviä yllätyksiä. Pyrimme aina antamaan kokonaishinnan, vaikka välillä on tietysti pakko antaa hinta-arvioita. Pystymme tekemään sivustot maltilliseen hintaan, koska käytämme aikamme oleelliseen eikä meillä ole mitään ongelmaa toteuttaa sivuja täysin avoimesti asikkaan kanssa ilman minkään sortin mystiikkaa. Meillä asiakas tietää mistä maksaa.

Tarjoatteko WordPressille tukipalveluja?

Nykyisellään tarjoamme tukipalveluita melko kattavasti. Monelle pienelle yrittäjälle pieni alkupanos + kuukausiveloitteinen tukipalvelu on paras keino kehittää sivustoa liiketoiminnan mukana. Kehitys voi olla esimerkiksi uusia alasivuja, blogitekstejä, laadukkaampia palvelukuvauksia, parempaa kuvitusta tai lomakkeita. Suosittelemme luonnollisesti myös omia, kotimaisia Web-hotellipalveluitamme, koska pystymme takaamaan niissä tietoturvallisuuden ja parhaan toimivuuden. SSL-sertifikaatteja olemme asentaneet vuodesta 2016 ja nyt esimerkkinä uudesta palvelusta on hajautettu jakeluverkosto, joka nopeuttaa sivuston latautumista merkittävästi varsinkin ulkomailla.

Mitkä ovat suurimmat mokanne Sanavarman toiminnan aikana?

Yksittäiset projektit, jotka eivät ole menneet omien standardien mukaan nakertavat pitkään. Poikkeuksetta kyseessä on ollut liian alhainen hinnoittelu, joka on johtanut liian vähäiseen työaikaan projektin parissa. Pari vuotta sitten eräs sivu ei yksinkertaisesti ollut sellainen kuin olimme asiakkaan kanssa sopineet. Se oli kova paikka tunnustaa ja asiakkaan kanssa käydyn puhelun tein hiki pinnassa ja puna poskilla, mutta tein kuitenkin. Oltiin molemmat heti sitä mieltä, että tämä meni nyt uusiksi, eikä lisähintaa asiakkaalle tule. Viikonloppuhommia sen sijaan tuli, mutta kyseisen asiakkaan kanssa meillä on tänä päivänäkin hyvät välit ja teemme jatkuvasti yhteistyötä muun muassa heidän verkkosivunsa parissa. Tästä tapauksesta olen myös tavallaan erittäin ylpeä, vaikka se aluksi metsään menikin.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan Sanavarmalle?

Tavoitteenamme vuodelle 2018 on vakiinnuttaa WordPress-kuukausipalveluiden asiakasmäärää. Uskon aidosti, että pystymme antamaan asiakkaidemme panostuksille vastinetta ja vähän päälle. Lisäksi pitkäaikaisempien verkkokehitysprojektien toteutus, seuranta ja analysointi ovat erittäin mielenkiintoista työtä, jota haluaisimme lisääkin.

Onko verkkosivuston uudistaminen ajankohtaista?

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

Mikko Blomberg / Viestintätoimisto Sanavarma
044-5231358
mikko.blomberg@sanavarma.fi